Design

Er kruipt veel werk in elk Freya product. Hier kunt u ontdekken hoe onze ontwerpers te werk gaan, wat hen inspireert en hoe ze hun geweldige ideeën werkelijkheid maken.

Ontwikkeling
Het allereerste wat we doen als we een nieuwe collectie willen ontwerpen is kijken en luisteren. We onderzoeken trendvoorspellingen, schuimen winkels af voor veelbelovende modellen, houden de concurrentie in de gaten en, het allerbelangrijkstem praten met vrouwen die Freya dragen. Dan gaan onze designers aan de slag om de looks van het nieuwe seizoen te creëren.

Materialen
Alleen het allerbeste is goed genoeg voor Freya liefhebbers. Daarom zijn de meeste van onze stoffen Europees. Bovendien worden onze schouderbandjes uitgebreid getest en worden voor elk model andere beugels gekozen. Onze producten moeten er niet alleen goed uitzien, ze moeten ook steun en felxibiliteit bieden voor grotere cupmaten.

Pasvorm
Pasvorm is alles. Zodra een collectie goedgekeurd is, doen we er tot 5 maanden over om de maten helemaal perfect te krijgen. We passen onze beha's op echte vrouwen, nie top poppen. En pas nadat we de patronen eindeloos aangepast hebben, we hebben gemeten en opnieuw gemeten en we protoypes hebben gemaakt van elke cupmaat, gaat het ontwerp in productie.

En dan nog iets over onze badmode...
Wij willen dat onze zwemkledij er goed blijft uitzien. Daarom gerbuiken we duurzaam maar comfortable Xtra Life lycra. Een stof die tien keer langer bestand is tegen zwembad chemicaliëndan onbeschermd elastan. Bovendien zijn er heel wat slimme details zoals gevoerde cups voor extra ondersteuning. Voor onze Active collectie gebruiken we Sensitive stoffen die zeer goed bestand zijn tegen chloor zodat ze hun vorm niet verliezen. In vergelijking met standaard nylon of elastan droogt de Sensitive stof ook 50% sneller. Het aanpassen duur ongeveer drie maanden voor de meeste lijnen, maar sommige modellen kunnen tot een jaar in de ontwikkelingsfase zijn.

Bekijk de collecties
Design-Img---2 design-2.jpg design.jpg Design-Img---1